Historien om Akiras hosta

Akiras hosta har varit någonting som vi har kämpat med sedan i slutet av februari/början av mars.  En väldigt jobbig tid för henne då vi inte har kunnat jobba med henne fysiskt, och hon är en hund som älskar att dra! Många besök hos veterinären, blodprov, medicinkurer och röntgenundersökningar har stackars Akira fått utstå under den här tiden. Jobbigt också eftersom hon är en hund som har väldigt svårt för hantering, vilket är någonting vi jobbar med hela tiden. Men det är ingenting som tränas bort i en handvändning eller inför ett veterinärbesök.

Förutom att ha kämpat med hennes hosta har vi även kämpat med Folksam där vi har hennes försäkring, och de har varit synnerligen besvärliga. Men vi stod på oss och tillslut fick vi rätt, som tur var.

Sista budet var att hon skulle gå på ytterligare en avmaskningskur, och om det inte skulle hjälpa väntade bronkoskopin. Men tro’t eller ej så verkar avmaskningen ha gett effekt! Hostan är i princip helt borta och vi vågar knappt tro att det är sant. Jag har verkligen ställt in mig på att det hela skulle bli en mycket dyr historia, och ännu värre kanske ett tungt öde för Akira om det till exempel skulle vara någonting kroniskt. Så jag går nästan runt och håller andan för att jag inte vill att min lättnad ska framkalla hostningar hos Akira. Men det har nu gått ett par veckor sedan vi avslutade kuren och hon är i princip symtomfri. Vi har ju även provat att dra lite kort med henne för att se hur hon reagerar på fysisk ansträngning, och hon har kanske hostat till någon gång bara, men inget mer. Förut kunde hon ju knappt gå promenader utan att hon gick och hostade och lät som om hon skulle dö. Typ.

Idag pratade vi med veterinären om Akiras tillfrisknande, eftersom vi hade en tid för bronkoskopin på fredag. Och veterinären tyckte att vi skulle stryka den tiden, att vi skulle köra en kort avmaskning på alla fem hundarna och sen avvakta någon månad för att se.

Så nu vågar jag hoppas på riktigt att hon faktiskt kommer att bli helt friskförklarad snart! ❤

IMG_4654 (2)E

IMG_4692 (2)E

IMG_4635 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s