Nu kommer det älskade mörkret

Ibland känns det som om det bara är jag som kan uppskatta när mörkret och höstrusket kommer. Men det gör inte så mycket, jag kan förstå att man kan tycka att det är jobbigt… Det är mörkt när man går upp, mörkt när man kommer hem och så vidare. Jag erkänner att jag kanske inte alltid älskar regn, och det har verkligen regnat de senaste dagarna. Riktigt höstregn, med blåst och löv som tappar greppet om träden. Regnet kan jag vara utan (även om jag ibland faktiskt tycker att det är mysigt med regn). Men jag älskar att tända ljus, att låta elden spraka i kaminen, att sätta på hundarna reflexer och att se omvärlden i starkare kontraster. På något sätt känner jag mig mer levande, mer närvarande. Jag kanske har nåt mörkt i min själ som gör att jag trivs i allt det svarta, jag vet inte. Skämt åsido, det är nåt magiskt med mörkret, så är det bara.

Det finns också fler fördelar med mörkret, och det är att hästgårdarna runtomkring tar in sina hästar tidigare på kvällarna, vilket i sin tur gör att vi har börjat våga köra drag från huset. Annars brukar vi åka iväg för att dra, då främst Akira triggas lite för mycket av hästarna. Det går väldigt bra om hästarna bara står inne i hagen, men de har en tendens att komma fram till stängslet som är alldeles vid vägkanten, och det har blivit för stor störning för Akira. Hon har dock blivit mycket bättre kring hästarna, så vi har en plan att börja prova lite smått hur det går.

Så ikväll blev det en kort höstpremiär för vagnen och hela spannet, och Chilly fick en riktig dragsele på sig och sprang i lina bredvid. Hon sprang på riktigt bra och drog fint i selen. Och Hiku är ju superb! Inga konstigheter där inte, hon har det i blodet. Filmade en liten snutt med min GoPro och hann precis föra över filmen på datorn här hemma innan kameran bara dog! Så det får bli en ny nu, då den gamla verkar ha gjort sitt. En nackdel med mörkret är ju faktiskt att det blir väldigt dåliga bilder och filmer, men det kan jag leva med.

20171003_185827

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s