Premiär för femspannet

Dags att låta Chilly få prova på att springa en kort liten sträcka i spannet, dags att testa vårt femspann! Kopplade på en extra draglina till Karak längst fram som fick gå ensam i lead, sen Akira och Hiku och sist Amy och Chilly i wheel. Detta fungerade väldigt bra, ända fram till det var dags att vända. Vi körde en väldigt kort sväng eftersom Chilly bara skulle få testa på, och vi har dåligt med slingor som går runt. Det är en svaghet hos Karak, som annars jobbar på väldigt bra: han gillar inte att vända. Då ska det rullas, nosas, kissas och göras allt för att förhindra en resa tillbaka mot bilen. Men han känns också ganska trött, till skillnad från de andra hundarna. Och det är ju klart att han är otränad, eftersom det har varit sommar. 

Efter att vi hade vilat och skulle köra hem testade vi lite nya placeringar i spannet. För första gången satte vi Karak längst bak i wheel. Detta för att förhindra honom från att hela tiden gå ner i diket och kissa och få med sig hela spannet. Och plötsligt jobbade han bra igen! Det är ju också så att vi måste träna upp nya hundar till lead, så vi testade Hiku och Akira längst fram. Men eftersom de båda är unga och oerfarna så blev det lite för spretigt, framför allt från Akiras håll, så då satte vi Akira bakom (Chilly fick springa lite lös), och Amy framme i lead med Hiku, och Karak ensam längst bak i wheel. Det fungerade faktiskt riktigt bra!

Som ni hör så är det lite pyssel med att hitta rätt placering åt rätt hund så att helheten blir bra, vilket inte är så lätt när man bara har fem hundar. Tanken är att träna upp Akira och Hiku till ledarhundar, men det där handlar ju också om att se vilka individer som passar var, och det visar sig under resans gång.

Men sen har vi insett en annan sak och det är att vi behöver en bättre barmarksvagn. Det har vi sagt länge nu, men de är inte så lätta att hitta om man inte vill betala multum. ) Vi har ju en del andra utgifter så här i starten av företaget). Den vagnen vi har är för lätt för att köra hela spannet med en person, så vi åker båda två på den, vilket ger den mer tyngd. Det är både bökigt och obekvämt, men det går. Vi kör annars mycket med cykel och två hundar var, men det bästa är ju att få köra hela spannet!

Well, well. Hösten är kort och vi hoppas på en vinter med snö! Så får det bli en ny vagn till våren…

DCIM100_VIRB

20171007_150621

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s