Sin egen lyckas smed

Ibland kan jag känna mig sorgsen när jag tänker tillbaka på hur jag har slösat tid på att vara missnöjd med min tillvaro utan att göra någonting åt det. Samtidigt är jag övertygad om att många saker har behövt få ta tid. Sår har behövt läka, styrka har behövt återvända, livsglädje har behövt växa. I januari är det tre år sedan världen plötsligt rasade under mina fötter och livet vändes upp och ner. Vissa skador går fort att reparera, andra sår läker långsamt. Nu…först nu är jag på starka ben igen. 

Att ångra saker man gjort eller inte gjort, eller att känna sig bitter eller missnöjd över det som varit tjänar ingenting till. Det kommer inte att ändra på det förflutna och det kommer inte att göra mig till en lyckligare individ. Det jag verkligen har tagit fasta på är att man faktiskt är sin egen lyckas smed. Det är jag, och bara jag, som kan förändra min livssituation. Även i den djupaste chocken kände jag någonstans en övertygelse om att livet går vidare. Man har ju liksom inget annat val.

För mycket tid har gått åt till att tvivla, vara rädd för misslyckanden, låta min egen passivitet ta överhanden. Jag är en person som lätt drar mig tillbaka, sluter skalet. Går in i min comfort zone. Men nu har jag också en ny sida av mig själv som kämpar emot allt detta. Som peppar mig och släpar mig tillbaka ut i livets rampljus. Den tvingar mig att tro på mina idéer, att våga leva och inte bara överleva.

Med nya företaget känner jag mig mer levande än på många år. Det är ett mål jag har nått, efter en lång tids kämpande.

Och lever gör jag också genom hundarna, och draget. Jag tvingar ut oss i bäcksvart mörker och slagregn, med pannlampor och regnkläder, och hundarna påbyltade med reflexer. Jag gör det dels för att hundarna behöver det, men också för att jag vet att det gör mig glad. Det gör mig levande. Det är min kamp mot mig själv; ut och lev livet! Var inte rädd för misslyckanden, våga prova! Det känns som om jag har famlat runt i en dimma som jag nu har hittat ut från, och allting känns väldigt klart. 

VIRB0018_Momentl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s