Livet efter Dia och sorgens stora våg

”Hur känns det så här efter Dia? Hur mår du?” Jag får ibland frågor om hur livet går vidare utan Dia. Hela rustningen åker på, den osynliga muren byggs upp. Muren kring min egen, djupa och innersta sorg efter Dia.

Jag vet att jag kanske borde vara mer öppen. Säga som det är. Jag kan inte prata om det utan att börja gråta. Mitt hjärta är itu, det blöder fortfarande från det sår som hennes bortgång slet upp. Ofta värjer jag mig för sorgen, men ibland låter jag den ta mig. 

Livet går vidare och det är inget konstigt med det. Jag har fullt upp med att driva det nya företaget, dragträna och att vara social. Det är nästan som om jag inte hinner sörja. Det är när jag sätter mig ner, när allting annat avtar i dyningar, då växer sorgens stora våg. Men jag rider på den, jag drunknar inte.

Jag vet numera hur jag sörjer, hur jag bearbetar tunga saker. Jag har gjort det förut. En tuff väg rakt igenom. Inga genvägar, ingen bedövning, ingen ilska. Jag kramar om sorgen för den är min vän och följeslagare, en liten bit på livets väg. Sen kommer vi att skiljas från varandra. Vi kommer att vara färdiga med varandra, men vi kommer aldrig att glömma.

Än så länge vandrar jag och sorgen bredvid varandra. Smärtan finns där också och det är helt ok. Det är som det ska vara, för sorgen och smärtan symboliserar kärleken till Dia. Min älskade Dia. Min älskade, älskade Dia. ❤

IMG_3652 (2)E

IMG_6651 (2)E

IMG_6766 (2)EE

2 reaktioner till “Livet efter Dia och sorgens stora våg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s