Det ska synas att man har djur

För den som har flera stora hundar kommer det här med att ha ett fint hem och en fin trädgård lite i andra hand. När vi flyttade hit till huset bestod baksidan av en grön (hyfsat) fin gräsmatta och lite försök till planteringar här och där. Först kom det en inhägnad, sen en hundgård. Sen kom det en andra hundgård, sen kom det en tredje hundgård. Och nu har vi fått upp en andra inhägnad.

Det ska synas att man har djur, eller hur? Faktum är att jag efterlyser trädgårdstidningen för draghundsmänniskan. Tips på fina hundgårdar, inhägnader, smarta lösningar, berikning. Visst, det ska synas att man har djur, men jag är otroligt förtjust i FINA hundgårdar och andra lösningar för djur. De som är gjort med stil liksom. Det är på intet vis vår egen gård jag pratar om. Den är långt ifrån stilfull. Det har mycket med det ekonomiska att göra; att starta upp ett företag är inte gratis och man blir ju inte rik så här i början med alla utgifter. Vi har fått göra en del billiga lösningar och tagit lite vad vi har kommit över. Självklart är det viktigaste att det är funktionellt och bra åt hundarna. De skiter ju lite i det stilfulla liksom. Men min dröm är att också ha det SNYGGT.

I min fattigdom går jag och fantiserar om vad jag ska göra när ekonomin blir lite bättre. Man får fixa till saker efter hand. Men redan nu börjar jag känna att det börjar ta sig lite. Jag har ordnat en gång av plattor fram till hundgårdarna (så att man slipper slira runt i lera), vi håller på att bygga aktiveringstorn och fler hundkojor. Sen är det ju snyggt med grus, men vi har valt att ha natur i hundgårdarna.

Som tur är så är det roligt att hålla på och jag fortsätter att titta på bilder på draghundsgårdar istället för i trädgårdsmagasin. 

IMG_6182 (2)E

Karak prova plattgången

IMG_6108 (2)E

Akira är nöjd

IMG_6162E

Hela baksidan är full av hundgårdar och inhägnader

IMG_6112E

IMG_6156 (2)E

En tanke på “Det ska synas att man har djur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s