Draghunden i mitt hjärta

Idag deltog vi på en draghundskurs på Skorkebo gård. Vi var där som återförsäljare av draghundsutrustning, och visade upp lite produkter, pratade allmänt om drag och dragutrustning och träffade trevliga människor samt en urgo stor malamutehane. En riktig nallebjörn! Det här är ju riktigt roligt, det här med att träffa andra draghundsmänniskor, utbyta erfarenheter och historier och att kunna erbjuda produkter som är svåra att få tag på i butiker. Det är väldigt roligt och givande att vi har hittat ett ställe så pass nära oss som också håller på med draghundsport och har lång erfarenhet.

Det står så klart när jag umgås med andra som har samma hobby, att mitt beslut att hålla på med draghundar är det bästa jag gjort. Jag ska vara ärlig; jag har varit tveksam. Det är ett speciellt liv, mycket arbete, UTE I UR OCH SKUR, man blir väldigt låst, man får acceptera vissa saker hos rasen osv. Men det är så otroligt värt allt det där! När man får uppleva ett spann som arbetar tillsammans så slår det allt jag tidigare varit med om. 

Nu kör vi drag regelbundet, tre till fyra gånger i veckan till att börja med. Äntligen! Ingenting som kommer i vägen. Förut har det varit allt möjligt som har satt käppar i hjulet. Ändrade livsförhållanden, för varmt, för isigt osv. Men nu flyter det på, så det gäller att njuta. Ibland när man kommer hem efter jobbet och har gått med andras hundar i flera timmar i skogen, ja då kanske man inte alltid känner sig supertaggad på att åka iväg och dra. Men även om det regnar och blåser så ger vi oss ut. Och när man väl är därute så är det alltid så j-vla kul helt enkelt! Det är därför jag kommer iväg; för att jag vet att det är värt allt slit. Jag är helt enkelt fast och draghundarna har stulit mitt hjärta. 

IMG_6314 (2)E

IMG_6305 (2)E

20171028_182719

IMG_6307 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s