Hundar överallt och att ta paus

Snacka om att tillvaron består av hundar. Stora, små, unga, gamla, spralliga och lugna. Olika raser med olika bakgrund. Olika personligheter. Hela dagarna arbetar jag med dem, och när jag kommer hem väntar mina egna fem. Den här helgen har vi dessutom Zelda som gäst hos oss, min pappas familjs hund.

Man skulle kunna tro att man blir lite less ibland. Att det kanske blir lite för mycket. Jag säger så här: så länge jag får paus ibland, lite egentid och lite annan input så får det vara hur många hundar som helst runtomkring mig. En paus kan vara allt ifrån att sitta och dricka en kopp kaffe medan hundarna är ute på gården, till att man åker iväg en stund och hundarna är hemma. Det krävs faktiskt inte så mycket. Annan input är att träffa vänner och familj, kanske gå ut och äta en matbit, gå på bio, vara kreativ tillsammans med min syster. De här små stunderna då man har annat i huvudet än hund är väldigt viktiga för mig!

Jag har till exempel som praxis att vi gör alla aktiviteter först, och sen är det egentid. Detta förutom om vi drar kvällstid, men oftast drar vi direkt när vi kommer hem från jobbet. Då kan man ta de timmar som är kvar av kvällen att bara ta det lugnt. Dessa stunder, även om det bara är en timme, är väldigt värdefull. Det är då jag laddar inför en ny dag.

Jag ska vara ärlig och säga att det har varit en stor omställning med nya företaget. Från att bara ha gått hemma till att ha fullt upp från morgon till kväll, det kräver en tids anpassning. Jag mår bättre nu, för jag mådde verkligen inte bra av att bara gå hemma, men man blir ju trött på ett annat sätt. Och det jag saknar mest är att kunna göra saker dagtid ibland, till exempel att dra. Men det är ju lika för alla som jobbar heltid egentligen, oavsett vad man jobbar med. Våra hundar är med på dagiset ibland, och det är kul att kunna ha med dem ibland. Ja, inte alla samtidigt förstås, utan en eller två i taget, plus att vi är hemma två gånger i veckan på förmiddagen så att dagishundarna kan busa i våra inhägnader.

Faktum är att alla dessa hundar ger så mycket tillbaka att jag faktiskt inte känner att det blir mycket. Jag är ju en obotlig hund- och djurälskare och det är det som räddar mig. 

20171029_205544

Fullt hemma i soffan

20171103_135107

Zelda (tervueren) fick följa med på dagis idag 🙂

20171102_210830

Sötaste ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s