Lera, hundhår och en massa kärlek

Nu har vi gått in i november, den här månaden som främst präglas av två fenomen: lera och hundhår! Om man inte har tur med att kylan kommer tidigt kan det innebära ett hem i smärre kaos. Folk säger alltid när de kommer hem till oss att oj, det blir en massa hundtassar att torka… Torka tjugo tassar? Och ska jag torka så att de verkligen blir rena, ja då kan jag ju hålla på hela kvällen. Jag brukar svara att det är lättare att låta dem komma in och torka, så sopar och moppar jag efteråt. Jag erkänner att det är den här tiden som det känns som om det vore skönt att inte ha hundarna inne. Men vi lever ju så, och vi älskar närheten.

Men ja… det blir en hel del städande. Jag städar varje dag, mer eller mindre noggrant. Detta är ju också en tid då de fäller, och framför allt Karak har tappat i princip hela sin päls på två veckor. Hela vårt hus är fullt av malamuteludd där han har legat. När han går förbi ramlar det av stora tussar från rumpan. Han ser helt plötsligt ynklig ut, naken och sårbar.

Chilly håller på att ändra färg så att det sprakar om henne. Från att ha varit väldigt ljus förutom i ansikte och på öronen så mörknar hon nu i snabb takt, och hon blir ju bara vackrare för varje dag!

Hiku… vita fina Hiku är inte så ofta vit nu för tiden. Men lika fin för det! Den som är renast är Amy, som inte har så mycket till övers för det här vädret. Som stolt nioåring går hon högst en meter utanför uteplatsen och skiter, för att sedan gå in igen.

Men kylan har faktiskt börja hälsa på, särskilt på nätterna. Det har varit minusgrader och det är så underbart att vakna till kylan och frosten. Det härliga är att man märker att hundarna blir glada. Så fort det blir minusgrader vill de vara ute och busa på gården och vill inte alls komma in. Och när snön kommer blir det första gången för Chilly. Hiku var ju vintervalp och hon var så bedårande söt där hon skuttade, vit som en liten fjällräv i den vita snön.

Så nu väntar vi på snön!!

IMG_7066 (2)E

Skitiga men glada ❤ 

20171024_211013

En liten gåva från Karak…

IMG_7047 (2)EE

Vita Hiku, inte så vit längre…

IMG_7041 (2)E

men kul har man i alla fall!

IMG_7067 (2)E

Partners in crime…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s