Har du blivit stora tjejen nu, Chilly?

Lördag, hela dagen ledig, riktigt taggad för att vara ute och dra, arbeta på gården… Vad vaknar man till om inte spöregn? 

Jag gjorde klart redan innan frukost: det var inget förhandlingsläge angående draget, vi skulle ut oavsett väder. Hundarna behövde det. Så vi åt frukost och sen var det bara att ta fram allt vad regnkläder hette.

Vi tog bilen till vårt närmaste dragställe och jag började koppla ihop spannet. Chilly skulle få springa med idag. Sedan hände det oväntade. När jag tog ut Karak från bilen och skulle koppla på honom i lead bredvid Akira så gick han genast fram till Chilly och började nosa intresserat. MYCKET intresserat om jag säger så. Chilly fjäskade och det hela luktade….LÖP.

Jag och Andreas utbytte några förvånade blickar, jag satte Karak i lead och vi körde iväg. Draget gick superbra trots det hemska vädret. Hundarna verkade extra taggade eftersom det blivit ett uppehåll med Karaks magåkomma (som han nu verkar helt frisk ifrån och pigg som vanligt). Vägen var lerigare än någonsin och fylld av stora lerpölar. (Nästa gång ska jag stoppa regnbyxorna innanför stövlarna så att man slipper att det sprutar in lervatten i byxbenen när man sitter på vagnen;))

Efter ett tag stannade vi för att vända om och då var Karak nästan galen. Han stod och tjöt för att han ville fram till Chilly. Det gick alltså inte att ha honom i lead längre, så vi flyttade honom till wheel, och Hiku fick gå i lead med Akira. Jag kan säga att Karak jobbade bra hela vägen hem!

Så nu är det förmodligen löp på gång. Chillys första. Hon är ju sju månader, men jag var inte riktigt beredd ändå. Men man ser på henne att det har hänt mycket de senaste veckorna. Hon har vuxit mycket, hennes päls har blivit svart på ryggen och hon har blivit otroligt vacker. Lilla tjejen, har du blivit stora tjejen nu? 

DSC02160 (2)E

DSC02163 (2)E

DSC02152 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s