Första snön och drag med tjejerna

Ok, det var inte mycket, men det var snö! Igår på eftermiddagen började det singla ner små snöflingor över oss när vi gick i lunsen med dagishundarna. 

Det är fantastiskt vad lite snöfall kan göra för humöret. Jag blev barnsligt glad och satt sedan och gnolade i bilen på väg in mot stan för att lämna av hundarna hos deras hussar och mattar.

Väl hemma var det bara att packa in oss i bilen och åka iväg för att dra. Självklart gick det ju inte att ta släden, men känslan var ändå att vi åkte fram i ett mörkt vinterlandskap. Eftersom Chilly löper fick Karak stanna hemma den här gången. Under löp är han helt oförmögen att koncentrera sig på att dra. Det blev alltså första gången vi var ute med tjejerna, vilket var spännande. Spännande att se hur de ”klarar sig utan Karak”, som ändå är den som är mest rutinerad (förutom möjligtvis Amy, men hon är ingen ledarhund).

Det gick så underbart superbra! Vi satte Hiku och Akira i lead och Amy och Chilly bakom. Det kändes helt klockrent, Akira har blivit väldigt mycket stabilare i lead och Hiku hakar på utan bekymmer. Hon har ju sprungit i lead med Akira ett par gånger tidigare och vi märker att Hiku är en fokuserad hund. Rakt fram, inga konstigheter. Och Chilly, den lilla oxen, tog i från tårna bredvid Amy. Kort och gott var det en dragtur med fart och arbetsglädje. Jag tror också att hundarna var peppade av snön, precis som vi!

20171114_190441

20171114_191544

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s