Ödmjukhet inför andras sätt att leva

Pratade med en vän ikväll som upplever att folk ifrågasätter henne angående hennes val av liv med hundarna. Ni vet det här med att det skulle vara så otroligt onormalt att man vill ha fler än typ två hundar. Och jag känner verkligen igen mig! Jag började med en hund, sen ville jag ha en till, och en till, och ja… på den vägen är det.

Jag tycker att det är sorgligt att man ska behöva bli ifrågasatt. Jag tror att folk generellt sätt INTE uttrycker åsikter om att någon väljer att ha många barn. För det är en sån där sak som anses som varje persons ensak. Men är inte hundar det då?

Jag har träffat folk som har tio bilar hemma, som har huset fullt av råttor, marsvin och kaniner. Jag har mött folk som har hela huset belamrat med småprylar, eller folk som har det så dyrt och sterilt hemma att man inte vågar nysa. Jag har mött folk som har fem, sex barn, eller där hela släkten lever i en lägenhet. Visst kan man tycka saker om andras sätt att leva, men det kanske vore på sin plats med lite mer ödmjukhet? När det handlar om livsstilar så finns det inget rätt heller fel (så länge man inte gör någonting kriminellt eller gör människor eller djur illa).

Jag har liksom inget behov av att alla ska leva, känna eller tänka som jag. Det är ju kul om några gör det så att man kan hitta sina jämlikar, vilket jag har gjort i polarhundsvärlden. Men det är EN värld. Det måste få finnas utrymme för fler. 

IMG_7329 (2)E

 

 

 

2 reaktioner till “Ödmjukhet inför andras sätt att leva

  1. Ja precis. Ingen har rätt att ifrågasätta eller döma någon annans val. Man behöver inte säga vad man själv tycker om man inte har nåt snällt att säga. Alla väljer sitt liv.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s