Drömmen om en draghundsby och att leva nu och här

Sitter vid datorn om kvällarna, lyssnar på bra musik, fyller själen med kreativ näring och arbetar på en ny hemsida. I mitt huvud stormar det av idéer, viljor, drömmar… Det är en jobbig känsla jag har, att tiden inte räcker till. Livet flyger lite förbi mig och jag hinner inte med.

Men jag tror att stormen lägger sig snart. För det har stormat ett tag nu, sedan vi drog igång företaget. Det är fullt upp. Jobb på dagarna, drag på kvällarna, arbete på helgerna.

Medan jag traskar här i leran längtar min själ efter snö, minusgrader och mäktiga berg. Mitt väsen behöver teckna, läsa, skriva, skapa. Idag var underbara syster och en kompis som vi har kvar sedan gymnasietiden här och vi spelade spel, käkade hembakat fika, drack oförskämt mycket kaffe och skrattade så att det kändes ända ner i djupet av magen. Det här är mitt dilemma – min själ längtar norrut, men mitt hjärta tillhör någon som bor här. Min syster. Min familj. Mina vänner.

Min syster. Vi är tvillingar. Sedan barnsben har vi skapat tillsammans; tecknat, skrivit, gjort filmer och spel, delat allt, allt. Det vuxna livet har i flera omgångar och i olika faser handlat om att separera från någon som liksom är halva mig. Det har varit så hjärtskärande smärtsamt periodvis. Hur lever man när man är halv? Hur klarar man förlusten av en livskamrat? Självklart finns hon kvar som min syster och bästa vän. Men inte som förut. Så är det bara. 

Så jag måste leva vidare. Jag och två av mina vänner har pratat, mest på skämt, om att man skulle köpa en samling hus någonstans norrut och starta en draghundsby. Vad kunde egentligen vara bättre? En by av vänner och en massa hundar. Köra hundar tillsammans, umgås, hjälpa varandra och bara leva livet. Grejen är att om det inte vore det här tråkiga med livet; att man måste försörja sig på nåt jävla sätt, så skulle jag inte tveka en sekund. Inte en enda.

Jag vill leva livet, nu och här. Jag är en kreativ person, jag älskar att skapa. Det gäller även ett företag. Det är någonting kreativt över det hela. Och ett företag kan man forma efter sina drömmar, så gott det går. Och jag kommer alltid att bära med mig orden som min allra bästa terapeut en gång sa till mig; att jag ska anpassa mitt liv efter mig själv istället för att anpassa mig själv efter mitt liv. Med andra ord – skapa det liv som jag vill ha och som jag mår bra av. Det är mitt kall. 

20171118_142810

Chilly var också med och spelade spel 🙂

img_0191-2-763x1024e-763x1024

Min underbara syster med Dia ❤ En härlig bild tagen 9 januari 2015, dagen innan livet förändrades dramatiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s