Så lika men ändå så olika

Det skiljer fem månader mellan Chilly och Hiku. De här två tjejerna har verkligen präglat flocken och hemmet på ett fantastiskt underbart sätt. Det är fart och fläkt och humor. De är så lika men ändå så olika.

Hiku har från dag ett varit en otroligt framåt och positiv individ som älskar allt och alla, men med en stark vilja. Chilly är betydligt mer försiktig och avvaktande inför det som är nytt och främmande. Det var väldigt tydligt när vi har med tjejerna till veterinären idag, för lite vaccination, viktkontroll och miljöträning. När vi satt i väntrummet och väntade på vår tur så kom det in en familj med en hund. Hikus första reaktion var ren glädje och nyfikenhet; å en hund, hej vem är du?? Chillys första reaktion var att morra. Men vi satt där och de fick titta på hunden på avstånd. Hiku lugnade så sakteliga ner sig och tappade lite intresset efter ett tag, medan Chillys skepticism utbyttes mot nyfikenhet. Det är det som är så bra med såna här stunder då man bara sitter där. Det ger utrymme för reflektion och en chans för hunden att gå ner i varv.

Nästa scenario var när veterinären öppnade dörren och med ett leende talade om att det var Hikus och Chillys tur att komma in. Hiku överlycklig och in i rummet, rakt fram mot veterinären och hälsade glatt. Efter kom Chilly betydligt mer försiktig, men nyfiken. Sträckte på halsen för att nå fram och försiktigt nosa på veterinären. Efter ett par pussar satte hon sig tätt intill husse medan Hiku sökte igenom rummet efter spännande saker.

Det enda Hiku inte gillar, som kan få henne obekväm, det är när man ska undersöka hennes kropp. Det gillar hon inte alls! Och svansen åkte till och med ner mellan benen när veterinären skulle leta efter chipet med chipläsaren. Hiku är ju en väldigt fysiskt hund som gärna hoppar, brottas och gosar med hela kroppen. Men just det här med hantering har alltid varit hennes svaga sida. Vi har i alla fall jobbat mycket med kloklippning och att titta på hennes tänder vilket har varit framgångsrikt. Det är bara att jobba på.

20171128_165412

20171128_165417

Som sagt, väldigt olika på vissa plan, men samtidigt väldigt lika på andra. De delar det stoooora intresset för mat vilket gör att det lätt blir konflikter kring matskålen. De har aldrig kunnat äta tillsammans och gör det inte nu heller. Men så fort matskålarna är borttagna är de bästa vänner igen! Både Hiku och Chilly kan äta både bredvid Amy och Akira, men inte bredvid varandra och det beror sannolikt på att både Amys och Akiras intresse för mat är betydligt mindre. Det blir inte samma konkurrens och hets. Både Hiku och Chilly kan vara rätt riviga och är inte några som backar i en konflikt. Där är de lika. Både Hiku och Chilly äter nu ensamma i olika rum vilket har gjort att deras hets har lagt sig en hel del. Vi tänker lugn och ro, ingen konkurrens och ingen stress kring maten, vilket verkar fungera.

När det inte är mat inblandat (tuggben tycks gå bra) så är de bästa vänner. De både busar och myser tillsammans. Akira är också med i den gruppen, men hon verkar stå Hiku närmast. Det är de som bor tillsammans i hundgården, medan Amy bor med Chilly. Karak bor själv just nu när Chilly löper. Karak har nog egentligen inte så mycket emot att vara själv. Han är inte den som vill leka hela tiden, och det kan han göra sen när vi är hemma, då brukar han leka lite med Akira ibland. Amy är den där äldre visa damen som går runt och är snäll och vill mysa i soffan.

Apropå Chillys löp så verkar det ha klingat av, eller så har höglöpet ännu inte dragit igång. Karak känns mindre intresserad och det känns lugnare i flocken, så vi får se. Det var ju lite spänt mellan Hiku och Chilly i början av Chillys löp, men det verkar ha lagt sig.

De här tjejerna är omöjliga att inte älska! Så fantastiskt goa och härliga, med livsglädje och en massa kärlek! ❤

IMG_7010 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s