När hundmormor kommer på besök…

Vet ni, jag måste få hylla min mamma. Hon har i 35 år fått stå ut med mig och Sara; två tjejer som inte alltid var som alla andra, som hade projekt som avlöste varandra och som ibland tog hela huset i besittning. Jag och min syster har alltid varit otroligt kreativa. Vi har skapat så mycket så jag kan inte ens minnas allt. Vi skrev böcker, gjorde filmer, gjorde spel, tecknade, målade och spelade musik.

Våra föräldrar har alltid stöttat oss i våra intressen, även då vardagsrummet såg ut som ett fältslag, då det fanns husdjur i varenda hörn och då vi kanske inte alltid var så duktiga på att hjälpa till med hushållssysslor.

Mamma har inte bara accepterat allt detta, utan även varit intresserad. Och detta gäller även min nuvarande livsstil med hundarna och draget. Hon har sedan länge slutat ifrågasätta varför vi ska ha så många hundar. Jag tror att hon förstår grejen. Och vad ännu bättre är; hon tycker väldigt mycket om våra hundar! Hon har även uttryckt sitt önskemål att få åka med på vagnen eller släden någon gång. Hon kallar sig själv för hundmormor (jag lovar, jag har inte varit med och skapat den titeln) och när hon kommer hit då är det självklart att alla hundarna ska få hälsa på henne. Jag kan inte låta bli att skratta när hon står där och pussas med en massa ivriga nosar när hundarna, leriga och ivriga kommer för att hälsa. Hundarna älskar hundmormor. Hon har verkligen lyssnat och tagit fasta på det här med modern hundträning med ”positiva metoder” och hon tycker att Cesar Millan är en hemsk man. Hon ser verkligen hundarna som individer med egna känsloliv, behov och rättigheter. Bättre hundmormor kunde de inte få! ❤

Idag kom hundmormor och hundmoster Sara hit för pepparkaksbak och mys. Jag hade förberett med tända ljus och lite Elvis Presley, som är lite av en jultradition i vår familj. Så det blev baka av och sen fika med glögg. Julmånaden är invigd!

20171130_201621

IMG_7934 (2)E

IMG_7936 (2)E

IMG_7614 (2)E

En tanke på “När hundmormor kommer på besök…

  1. Sånn førjulskos er så hyggelig. Også så hyggelig at din mamma alltid har vist interesse for det du driver med. Godt du setter pris på det, for jeg fikk alltid høre… hva er vitsen med dette da? Trenger du å rote sånn? Kan du ikke ta det med på rommet ditt?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s