30 kg kärlek

Vet ni vad jag älskar med polarhundar? Man får så mycket kärlek utan att de för den sakens skull är så där beroende. Det är självständiga hundar som gärna är ute på gården ett par timmar och roar sig själva, men som, när de sen kommer in, bara SKA upp i soffan, ända upp i famnen och ta för sig av kärleken. Det handlar inte om att de ska få mat (om det inte är matdags förstås) eller att man ska hämta leksaker och aktivera dem på något sätt. Det handlar bara om att gosa. Åtminstone upplever jag mina så, främst malamuterna. Huskytjejerna är lite mer återhållsamma med goset, men det kanske bara är de två. Men för malamuterna så kan man egentligen inte gosa för mycket, det gäller för alla tre.

Vad kan vara bättre en kväll när man ligger i soffan framför tv:n än att få 30 kg kärlek och fluff i famnen. Chilly har alltid varit en enormt gosig tjej. När hon var liten och sov ute så var alltid det första hon gjorde när hon kom in på morgonen att krypa upp i min famn och bara tokgosa. Det har hon fortsatt med sedan dess, och nu får jag en stor, tung och väldigt mjuk kropp över mig, och sen ligger hon där och borrar in nosen i mellanrummet mellan min hals och min kind. Då smälter man som vårvintersnö i solen.

Hiku har faktiskt blivit mer gosig när hon blivit lite äldre. Som liten var hon en väldigt glad och busig valp, och inte så att hon bara låg och gosade. Det har hon börjat med nu, och hon kan komma och pussas och visa tydligt att nu vill jag ha kärlek!

Dessa stora fluffiga mjukisar kan verkligen få mig att glömma allt annat för en liten stund. Med kinden mot en varm päls och ljudet från andetag i ena örat kan jag vara bara nu och här.

20171203_224810

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s