Jobb och fritid: hundar, hundar!

Vår kära gård är inte längre bara vårt hem; det håller även på att utvecklas till en företagslokal. Vi har redan byggt upp en inhägnad till dagishundarna, och en till är på gång. Gäststugan ska byggas om till en liten värmestuga med boxar där hundarna (framför allt de små) kan värma sig lite när det är kallt ute.

Det är inte det optimala stället eftersom det är lite litet, och lite långt från stan, så vi letar efter ett bättre ställe. Men man får använda det man har så länge!

Det roligaste med jobbet är att man kan varva mellan att vara ute i skogen, och att vara i inhägnad och leka. Hundarna älskar ju att busa med sina kompisar. Våra egna hundar är i sina utrymmen och busar med varandra, och ibland får de leka med utvalda hundar, som de har blivit bra kompisar med.

För ett par dagar sedan damp det ner ännu fler hundgårdssektioner på vår uppfart. Snart är hela gården täckt av hundgårdar och olika inhägnader. Vad gör man inte för djuren och verksamheten? Faktum är att det är otroligt roligt med dagisgruppen! Det är en fantastiskt fin samling hundar som ger mig glädje i vardagen. Vi har ett par olika grupper som leker ihop; alla leker ju olika och vissa trivs bättre ihop än andra, precis som för oss människor. Det är det som är så fantastiskt kul med hundar i grupp; att se alla personligheter i samspelet med andra hundar.

IMG_7677 (2)E

IMG_8184 (2)E

IMG_8167 (2)E

IMG_8182 (2)E

IMG_8163 (2)E

IMG_7741 (2)E

IMG_7727 (2)E

Det roligaste är att våra egna hundar älskar de nya inhägnaderna, och där får de leka ibland. Vi har det stängt normalt sett, då vi vill att det ska bli det där lilla extra nöjet, lite då och då. Och så blir det också; när jag öppnar grinden till inhägnaden stormar det ett gäng leksugna hundar förbi mig, och sen är det ingen hejd på leken!

Det enda vi längtar efter nu är kylan och snön! Imorgon bär det i alla fall iväg för drag med lite nya dragkompisar också, vårt nya nöje. Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredag!

IMG_8379 (2)E

IMG_8459 (2)E

IMG_8433 (2)E

IMG_8405 (2)E

IMG_8377 (2)E

IMG_8265 (2)E

IMG_8270 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s