Slädpremiär!

Trots att det var ett tag sedan snön kom lite mer på riktigt så har vi inte dammat av släden förrän idag. Det beror främst på att det har pendlat mycket kring plus och minus, vilket har resulterat i halt väglag. Vi har också låtit Hiku och Chilly få lite paus, då främst Hiku har känts lite ofokuserad. De är ju unga och det gäller att skynda långsamt. Jag har kört kicksparten med Amy och Akira, men det har varit lite för hård snö för att riktigt känna sig säker på den, om jag säger så.

Idag var det slädpremiär i alla fall och vi körde femspannet. Hiku och Akira i led som vanligt och nu kändes Hiku som vanligt igen och jobbade på bra. Hela spannet arbetade bra, trots den tunga snön som var bitvis. Vi bestämde oss för att köra direkt från huset, vilket vi nästan aldrig gör på grund av de många hästgårdarna man måste köra förbi. Men så här sent och när mörkret har lagt sig så har de flesta hästar fått komma in i stallet.

Känslan var fantastisk, längtan efter första slädturen har varit stor. Vi ledde spannet förbi en av gårdarna där det stod två hästar precis vid vägen, men hundarna reagerade inte så mycket, tittade lite, men ville sedan fortsätta färden. Det är ju bra träning också, med lite störningar.

Om man kör från vårt hus, så kommer vi efter ett par kilometer ut på grusvägarna där vi brukar dra, vilket gör att vi i alla fall kan få ihop till över en mil. För mig känns det kul eftersom vi känt ända sedan vi flyttade hit att det är svårt med dragvägar och att vi alltid har åkt iväg en bit för att kunna dra mer ostört. Men det känns kul att veta att det faktiskt funkar om man bara drar senare på kvällen. Det är skönt att vara två också, så att en kan gå fram och leda hundarna om det skulle dyka upp någonting.

Tyvärr ska det bli mildare igen, men just nu njuter jag av slädpremiären och är glad att vi hann prova på innan snön smälter!

20171218_201223

20171218_201203

20171218_201215

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s