Trevlig och lärorik dag

Igår bar det av mot Nicole och fina flocken Raxeiras för lite drag! Här hos oss är det bara isgator, så barmarksdrag är uteslutet, men borta hos dem gick det faktiskt att köra. Utmaningen bestod därför inte av isiga vägar, utan av en massa störningar. När vi kör här hemma stöter vi aldrig på någon. Det är vi, hundarna och naturen. Visst är det skönt, men det blir ju ingen störningsträning för hundarna.

När vi kom fram till parkeringen till de leder där vi skulle köra var den full av bilar. Där var människor, hundar och ryttare och jag tänkte lite sådär hjälp inombords. Det här skulle bli en stor utmaning för hundarna, det insåg jag ju snabbt. Som tur var så var stämningen avslappnad, och folk vänliga och intresserade. Vi hade till och med en liten publik som intresserat stod och tittade på när vi riggade upp vagnar, cyklar och hundar. En ryttare som ridit in i skogen precis när vi kom återvände efter en kort stund och berättade att hon hade tagit en kort runda, så nu kunde vi köra i full fart. 

Bara det där att stå uppställda alldeles bredvid ett annat spann är något våra hundar aldrig gjort förut. Visst var de intresserade av det andra roliga spannet, men de klarade det väldigt bra ändå. Amy visade tyvärr att hon inte alls var taggad, så henne fick jag gå tillbaka med till bilen. Hon är ju nio år och har nog gjort sitt som draghund på det stora hela. Så den slutliga uppställningen blev Akira och Chilly med vagnen som Andreas körde, och jag tog Hiku framför cykeln.

Det var väldigt fina leder med varierande underlag; bitvis tungkört då det antingen var lera upptrampad av hästhovar, eller mjuk sand. Trots det kämpade hundarna på bra! Vi har ju haft ett ofrivilligt draguppehåll på grund av all is, så det var ett tag sedan vi drog. Det märktes att de blev trötta, och bitvis gick det inte allt för fort, men de jobbade framåt, hela tiden, fast beslutna. Under vår runda stötte vi både på en hundägare med en hund, en mountainbikecyklist samt en gupp på kanske fem, sex ryttare. Efter draget blev det också lite träning på stakeout samt fika och trevligt umgänge.

Jag insåg några saker igår. Framför allt att det är viktigt att våga sig på de här lite svårare momenten. Det är ju lätt att undvika vägar med störningar för att det är mer krävande, men då går man också miste om viktig träning. Jag insåg också att det är lätt att förstora upp sina rädslor, och när man väl vågar prova så är det oftast inte lika farligt som man trodde. Jag har också fått en större tillit till mina hundar; de klarar faktiskt mer än jag tror många gånger.

Därför åkte jag hem rikare på erfarenheter och optimism. 

20171230_113653(0)

20171230_115430

20171230_115448

IMG_9281 (2)E

IMG_9272 (2)E

2 reaktioner till “Trevlig och lärorik dag

  1. Var verkligen så himla mysigt att köra med er igår ❤ Trots att det inte blev helt enligt plan med störningar, uppställningar, jag som tappade bort er och oerhört mkt mer rörelse därute än vad ni (också vi) är vana vid. Åkte hem med så väldigt mycket värme i bröstet (trots att jag var iskall) och fylld av bubblig energi (trots att jag paradoxalt nog var dödstrött). Både du, Andreas och vovvarna är så himla goa allihopa och det är verkligen fint att få umgås med människor där jag känner det är helt okej att släppa garden, vilket inte är ofta jag känner att jag kan/känner mig bekväm med att göra. Så TACK ❤

    Gilla

    1. Å men jag känner precis likadant! ❤ det är det viktigaste av allt för mig; att vara med människor där jag kan vara mig själv, utan att behöva spela ett spel eller hålla uppe en fasad. Du och Erik är fantastiskt lätta att umgås med och vi hade supertrevligt! 🙂 var också väldigt roligt och nyttigt drag, trots alla incidenter! 😀 så tack själv, och det gör vi om snart! ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s