Att träna, tävla och våga leva livet

Fredag igen, tiden går fort, veckorna flyr. Vi har haft otroligt vackert här de senaste dagarna, med många minusgrader och en natur i vinterskrud.

Men… för oss stackare här i Uppland har vintern ännu inte börjat. Vi går här och väntar och väntar, kanske förgäves…

Att snön inte kommer har fler konsekvenser än att jag går miste om härliga dragturer med mina hundar; det gör det också svårt att komma framåt i träningen, att närma sig det där jag vill prova på sen: tävla.

2018 vill jag ska bli ett år där hundarna står i centrum. Jag har en massa uppdämd inspiration och motivation som bara väntar på att få komma till sin rätt. Jag ska säga det med en gång: nej, jag är ingen tävlingsmänniska! Har aldrig varit. Mitt problem är nog att jag lägger ner för mycket energi på att vara nervös innan. När jag väl är där så är det inte så farligt som jag tror, men all denna nervositet och ångest innan tar så otroligt mycket energi att det gör att jag hellre står över. Och nej, det är inte den där positiva nervositeten som skärper sinnena, det är den där nedbrytande, ångestframkallande nervositeten som dränerar.

Men en del av min personlighet präglas också av att jag vill utmana mig själv. Jag har klättrar på klättervägg och flugit trike trots att jag är väldigt höjdrädd, jag har flyttat utomlands helt själv trots att jag är väldigt beroende av trygghet, jag har uppträtt på scen trots att jag har scenskräck, och jag har startat ett eget företag trots att jag inte gillar att sticka ut. Att tävla trots att jag har prestationsångest kan väl inte vara hela världen? :p

Men jag är som sagt ganska beroende av trygghet, så ska jag tävla så vill jag åstadkomma ett par saker innan:

  1. jag vill ha tränat så pass mycket innan att jag känner mina hundar under arbete, att jag kan lita på att vi förstår varandra hyfsat och att de klarar den fysiska uppgiften.
  2. Jag vill ha tränat hundarna på att vara kring andra hundar och att vi har tränat på att dra tillsammans med andra ekipage, så att vi har tränat på omkörningar, att ha spann bakom sig osv.

Så, hur ska man kunna åstadkomma detta när man inte kan dra för att det är is överallt? På söndag tänkte vi trotsa upplandsvädret och köra släde ute på en sjö som ska vara tillräckligt tjock vid det här laget (folk åker skridskor och spark där). Vi har ju haft det kallt den senaste tiden, ner mot minus 13 grader, men det har liksom inte kommit någon snö, bara ett tunt lager.

Vi har i alla fall njutit av vackra promenader jag och hundarna. Och smhi lovar ju snö till nästa vecka… (jag vet, det har vi hört förut… men kanske tredje gången gilt nu!) Det vi även kommer att planera in snart är en tur till koppången i dalarna, om än bara över dagen! Där har de ju haft otroligt med snö och det är inte så väldigt långt härifrån. Och sen i mars åker vi upp till snowquest för några härliga norrlandsdagar med drag! Om inte snön kommer till oss får vi åka till snön! 

IMG_9676 (2)E

IMG_9709 (2)E

IMG_9724 (2)E

IMG_9685 (2)E

IMG_9566 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s