De ser bara en massa hundar

”Hur kan man vilja ha så många hundar?” ”Är det inte jobbigt?” Varför har man så där många hundar?” ”De måste kräva jättemycket”. ”Ska ni verkligen ha fler hundar?”

Vi är säkert inte ensamma om att ibland bli ifrågasatta. Att folk inte riktigt förstår det sättet vi vill leva på. För mig är det helt fine. Man kan inte förstå alla och det behöver man väl inte heller? Men jag försöker tänka så när jag själv upptäcker att jag inte förstår någon annans sätt att leva. Man behöver inte ifrågasätta andra hela tiden, man kan bara acceptera att man inte förstår och att människor är olika.

Det är lätt att bli lite provocerad när man blir ifrågasatt. Det blir jag också ibland. Samtidigt förstår jag att folk inte förstår. De ser bara en massa hundar. De som inte ”förstår grejen” ser väl bara en massa grindar i vårt hem, en massa hundgårdar överallt på tomten, en massa hundhår i soffan och inte minst en massa hundar överallt (och vi har ju rätt få draghundar ändå). De förstår inte grejen för de är aldrig med när vi gör det vi älskar. De är inte med på de där turerna när man ser hundarna i sitt rätta element, när man förstår deras väsen och vad de är skapta att göra. När man får utdelning för allt slit och när livskvalitén är på topp.

För de personer som är viktiga i mitt liv försöker jag förklara. Jag pratar ofta om det vi gör som om det vore självklart. Att vi ska skaffa fler hundar till exempel. Hundar blir äldre, hundar blir sjuka. Att skaffa fler hundar är inte bara för att ha fler hundar i soffan (även om det är ytterst mysigt). Det fyller en funktion, det är lite av en nödvändighet för att hålla på med det här. Jag pratar om det vi gör med passion. Ingen som känner mig kan tvivla på att jag brinner för det här, att det är mitt liv. Det gör nog också att familjen sedan länge har slutat ifrågasätta. Min passion väcker nyfikenhet och intresse.

Min mamma ska följa med oss på vår slädhundssemester i vinter. Hon har bett om det själv. Hon ser inte bara en massa hundar; hon ser vad det är vi gör och vad vi brinner för.

IMG_0163 (2)E

En tanke på “De ser bara en massa hundar

  1. Känner så väl igen de där kommentarerna, jag har som snart till nu och faktiskt börjat säga ifrån…
    ”Men du eftersom du tycker dig ha rätt att ställa såna frågor om mitt livsval så är det väl helt okej om jag ställer en par frågor till dig också?!! Ska ni verkligen ha fler barn? Varför har ni köpt en ny bil?! Måste ni verkligen…???”
    Det brukar ge en liten tankeställare iaf 😜

    Lev ert liv, njut av ert liv 💕💕💕🐾🐾💕💕💕

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s