Lycka.

Nu är det sportlov och lite färre hundar på jobbet. Det betyder att avlämningen går lite fortare än vanligt, och idag kom vi hem så pass tidigt att vi äntligen hann köra innan mörkret föll. Eftersom Chilly löper nu, och Hiku har en liten svacka (vi ska köra imorgon med min mamma och syster, så vill ”spara” Hiku lite till det) så tog vi huskygänget idag. Snön har fallit lätt till och från i flera dagar nu, så vägarna här ute är jättefina. Jag vågar knappt tro att det är sant, men nu har vi verkligen riktig vinter och det har vi haft några veckor nu. Det är helt underbart med tanke på hur förra vintern var.

Så i tio minusgrader for vi iväg med snabba gänget, förbi grannar, hästar, bilar och ryttare. Det enda som blev lite svårt för hundarna var när vi mötte en ryttare på vägen som skulle passera oss. Då hoppade vi av och höll i hundarna. Hundarna var lite heta, men det berodde nog mest på att de tyckte att det var värdelöst att stå stilla vid vägkanten och att de ville fortsätta springa. Ryttaren tackade snällt när hon red förbi, så det känns i alla fall som om vi har förstående grannar.

Det är något magiskt över kalla vinterkvällar, när solen ligger lågt och avlägset och kylan färgar landskapet i blått, turkost och rosa. Stora snötyngda granar, en fridfull tystnad som väcker drömmen om vildmarken till liv. Lycka. 

PSX_20180221_191758

PSX_20180221_185223

PSX_20180221_191948

PSX_20180221_204038

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s