Vårrus och Hikus förvandling

Äntligen, nu är nästan all is borta och det börjar kännas som vår på riktigt. Det innebär ju dessvärre LERA! Det är helt horribelt ute på gården, allting är vatten och lervälling och skitiga hundtassar.

Men vi har i alla fall haft ett par soliga dagar vilket ger inspiration och energi. Bland det roligaste jag vet är att vara ute på gården tillsammans med hundarna och se dem tillsammans. Flocklivet har alltid fascinerat mig, och det slutar aldrig att vara fantastiskt. Och när hundarna leker och busar upplever jag den här största glädjen med att ha många hundar.

Hundarna hade nån form av vårrus idag där de bara sprang runt runt i lera och smuts, uppslukade av livsglädje. Hiku har verkligen slappnat av med pojkarna nu, hon som var lite skeptisk i början. Men nu är det som om hon har genomgått en förvandling. Tillsammans med Akira busar hon för fullt med Ty och Tempo och de ser verkligen ut att ha roligt tillsammans, vilket gör mig väldigt glad. Finaste Hiku. Varje flockmammas dröm är väl att hundarna ska trivas i sin flock och ha kul tillsammans. Har man många hundar är det ju inte alltid så; en del kanske inte kommer bra överens i alla situationer, men då vill man ju gärna ha grupper som fungerar bra tillsammans.

Vi brukar rotera hundarna hela tiden så att alla får vara med alla, förutom just Hiku och Chilly. Vi brukar även variera vilka som är med vilka i hundgårdarna, med undantaget att Hiku aldrig är med Chilly. Vi brukar inte heller ha Chilly och Akira i samma hundgård när vi åker iväg då deras relation blev lite spänd när Chilly började löpa. Men de är ihop när vi är hemma och det brukar gå hur bra som helst. Så basgrupperna i hundgårdarna är Hiku och Akira och Chilly och Amy, och sen varierar vi var pojkarna är. Oftast har vi hundarna tre och tre så att Ty och Tempo är i olika hundgårdar, men ibland har vi även en större och en mindre grupp. Vi brukar även variera i vilka hundgårdar hundarna är, då vi tänker att det är kul för dem med miljöombyte.

På kvällarna är de inne ibland och ute ibland. Vi brukar ta in Ty och Tempo lite kortare stunder, och Hiku är även helt ok med att vara inne tillsammans med dem nu, vilket hon inte var i början. Men nu brukar hon springa runt som en galning, skällande för att få igång en lek med pojkarna. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men det känns som om Hiku har blivit mycket gladare nu när hon har upptäckt att hon tycker om Ty och Tempo. Hon har fått två nya kamrater helt enkelt.

IMG_2955 (2)E

IMG_2979 (2)E

IMG_2915 (2)E

IMG_2880 (2)E

IMG_2954 (2)E

IMG_2901 (2)E

IMG_2971 (2)E

IMG_2920 (2)E

IMG_2941 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s