Tung svacka

Från toppen till botten, lite så känns allting just nu. Från en kall och gnistrande vacker vinter med slädkörning och tävlingsplaner, till plusgrader, slask, en tik i höglöp och en skadad Ty.

Den milda luften lägger sig tung och blöt över oss och pressar all livslust ur mig. Allting är blött och grått. Jag som var inställd på att tävla blev sittande hemma i helgen, vid bordet med en kallnande kaffekopp och ett oförstående uttryck i ansiktet. Vad fan hände liksom?

Jo, Hiku kom i höglöp och allting blev lite så där halvkaos som det kan bli vid höglöp. Ty blev en sjukling med tratt som om och om igen lagas med silvertejp. Ständig övervakning och medicinering med antibiotika. In med honom, ut med Ragge, ut med Chilly, in med Hiku och Akira. Ut med Ty, in med Ragge, ut med Hiku och Akira, in med Chilly… ja ni fattar. Att vi egentligen har en hundgård för lite har jag insett sedan länge.

Och det här att jag inte kunde tävla tog lite hårt. Det känns tungt, jag ville vara där.

Men, nu när det inte blev av med Nornäsdraget så passade jag på att rengöra alla hundgårdar ordentligt, ordna med stora skåpbilen inför kommande jobbvecka, tvätta en massa hundfiltar, planera veckan som kommer, lite administrativt arbete osv. Inte lika kul som att tävla i drag, men ganska nödvändigt. Livet har gått lite i ett senaste tiden, ja typ senaste året, och jag har känt att mitt huvud inte har hunnit med i svängarna. Så den här helgen har jag arbetat för att komma ikapp, vilket jag också känner att jag har gjort!

Medan snön har smält utanför fönstret har jag också ägnat mig åt att vara kreativ; teckna, skriva och lyssna på ljudböcker.

Nu ska jag leva mig igenom den här svackan, och se fram emot bättre tider.

IMG_20190210_211814_370

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s