Välkommen maj och spännande framtid!

I vårt hägn hemma, som vi kallar Äppellunden, har äppelträdens knoppar börjat öppna sig och små, hopkurade och popcornliknande blommor har rest sig mot solen. Idag är det första maj och här hemma är det vårstädning av bilar, dammsugning av hundhår samt spår som gäller idag.

IMG_9689 (2)E.jpg

I söndags var det sista tillfället för aktiveringskursen med Hiku, och det var spår som var dagens tema. Jag ska erkänna att jag faktiskt aldrig har spårat med Hiku, även om jag tycker att det, samt sök, är en av de absolut bästa aktiveringsformerna för hund. Nosarbete, att jobba mentalt. Och vad ska man säga om denna tjej, mer än att hon är grym! Med lite hjälp på traven fattade hon galoppen! Bästa Hiku ❤ Det har varit så himla kul att gå kurs med henne, och i maj fortsätter vi med DW-kurs!

IMG_9477 (2)EIMG_9555 (2)EIMG_9660 (2)E

Det här med spår gav mig mersmak, så idag har jag lagt spår åt alla sju hundarna! De fick två spår var.

Idag är det dag 15 i Tys antistressplan och dags för lite nosarbete, så han var först ut. Jag lade två enkla spår och han klarade det galant. Inte bara att han förstod vad han skulle göra, han tog det också överraskande lugnt och metodiskt. Det är fantastiskt hur mycket som händer med Ty just nu, hur mycket han växer.

Amy är ju nästan lite rutty nu så det var inga konstigheter, får öka svårighetsgraden snabbare tror jag. Hiku, som gjort detta i söndags var lite övertaggad, så fick samla ihop henne först. Ska nog göra det lite svårare för henne också. Chilly var jätteduktig från start till mål, förstod genast vad hon skulle göra. Fördelen med Chilly är att hon är så lugn av sig, och hon tänker först och handlar sen. Ragnar var lite fundersam under första spåret, men det andra gick superbra. Han var väldigt försiktig och tyst när han jobbade, så jag undrade först om han nosade överhuvudtaget, men hörde sen små tysta ljud från nosen. Tempo hade lite svårt med koncentrationen, så fick hjälpa honom mycket, och då jobbade han jättefint. Akira spårade som om hon aldrig gjort annat, förstod på en gång att det fanns nåt spännande på slutet och försökte fuska, så med henne får jag göra det svårare nästa gång!

Efter detta var vi helt slut, både jag och hundarna. 

Innan spårandet körde jag och Andreas vårstädning av bilarna, både hundbilen och vår nya lilla pärla! I månader har vi diskuterat hit och dit hur vi ska göra med bilar. Det är inte helt lätt när man, som vi, har 7 hundar och vet att vi kommer att få fler. Ska man ha skåpbil eller personbil med släp? Dessutom behöver vi varsin bil att ta oss till jobbet med, och eftersom jag har en bit till jobbet vore det ekonomiskt med en bil som inte drar så mycket. Så vi kom i alla fall fram till att vi borde ha en liten, billig pendlarbil. Och i lördags bar det av mot en bilfirma och hem kom vi med en liten söt hyundai i20. Om man jämför skatten och hur mycket den drar per mil med vår skåpbil kan man ju bara garva.

20190427_171000

Sedan kom nästa problem. Ty får ju inte vara i hundgård nu, vilket betyder att jag måste ta med honom till jobbet; i den lilla bilen, om den nu ska fylla någon funktion. Först satt jag och googlade på bilburar, men sen kom jag på att vi ju faktiskt hade en stod transportbur i garaget, som funkar i alla fall tills vi skaffar någon annan. Sätena i bak fälldes fram och in med buren. Inte illa! Vi premiäråkte med den till elljusspåret i Heby och gick en promenad med Akira.

Välkommen maj, med allt vad du innebär! Det kommer att bli spännande nu, då det blir en hel del förändringar, både på hundcentret och privat. Bland annat är tanken att det ska bli en liten till fyrbent familjemedlem här, om allt går som planerat ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s