Vindeln tur och retur – välkommen valp!

I två år har vi väntat, då tiden inte har varit inne. Vi har många unga hundar hemma som behöver vår tid och vårt engagemang. Redan förra våren bestämde vi oss; nästa vår, då får det bli en valp. Vi älskar sommarvalpar, då kan man fokusera på valpen, på att mysa och bara vara, gå i skogen osv, utan att vara mitt uppe i en dragsäsong.

Och här är vi nu. När våren närmade sig började jag höra mig för. Pratade med dem jag har förtroende för och de som vet vad jag är ute efter. Kikade på vilka valpkullar som var planerade. Det vi var ute efter, och alltid är ute efter, är en individ med bra dragskalle (behöver dock inte vara någon elit och jag är egentligen inte så intresserad av topphastigheter) och med ett mjukt sinnelag. Det ska vara en uppfödare som lägger stor vikt vid god djurhållning och aveln ska främja en god mentalitet hos hundarna.

Jag har kikat på Indian Tribe ett tag, så när jag fick tipset om att de hade en färsk valpkull så kändes allting rätt. Så i lördags tutade vi iväg 65 mil norrut för att hämta hem vår lilla tjej.

Det är alltid lika jobbigt varje gång; det här när man svänger in på en riktig draghundsgård med stora ytor och fantastiska omgivningar. Hela mitt inre skriker att jag vill också bo så här! Men jag är i en tid i livet då jag bara inte kan flytta. Jag har äntligen, efter många års kämpande, lyckats skapa mig en sysselsättning jag älskar och arbeta med någonting jag brinner för. Jag kan bara inte lämna det, inte nu. Och jag kan inte skiljas från min tvillingsyster. Men, det vi har pratat om är att skaffa ett fritidshus någonstans dit man kan åka och njuta av naturen och lugnet, köra släde med hundarna och tända en brasa på kvällen.

Hur som helst så fick vi träffa dessa trevliga människor som bor så underbart, och vi fick hälsa på alla deras hundar. Och för att inte tala om valparna. Det var som en virvelvind av glada och sociala små mjukisar som alla skulle upp i knät, slicka i ansiktet, bita i skorna och i min hästsvans. Man är ju i paradiset!

Vi skulle få välja mellan två tikar som var till salu, och det var ju absolut omöjligt. De var otroligt lika, både till utseende och beteende. Sociala och orädda. Tillslut enades vi om att ta den ena som hade lite mer av en mask i ansiktet, vilket vi är svaga för! (Tänker på Chilly) Så det fick bli Indian tribe husky’s zia pueblo, kallad ”Embla”.

IMG_9830 (2)E

IMG_9785 (2)E

IMG_9926 (2)E

Hemresan gick nattetid, men fördelen med det var ju att det var minimalt med trafik. Vi och lastbilarna. Och Embla sov faktiskt under större delen av resan. Efter ett dygn med många timmar bakom ratten, en upplyst högakustenbron i nattmörkret och en sovande valp i knät var vi äntligen hemma, stuvade om hundarna lite, tog med oss Embla in i sovrummet och sov som två klubbade sälar.

20190512_035604

Så nu är hon här, och nu börjar vår resa. ❤

2 reaktioner till “Vindeln tur och retur – välkommen valp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s