DW-träning och inspiration

Den här helgen har det hänt en del, framför allt inuti mitt huvud. För det första har jag verkligen tillslut hittat det här med DW-träning och insett att det bara är så fantastiskt kul helt enkelt. Så här när dragsäsongen är över så är det kul att ta tag i sommarens träning. Vi ska backa bandet några steg och bygga upp från grunden, som jag har nämnt förut.

Ty går fortfarande sin antistressplan och han har landat en hel del i sig själv känns det som! DW-träning kommer att bli perfekt för honom sen när det gäller att bygga upp muskler utan stress, detsamma med Tempo och Ragge.

I lördags tog jag en sväng med Hiku och Akira, där Hiku fick på sig selen och dra kätting. Jag var ju tvungen att testa så att selen satt bra, sådär dagen innan vi skulle gå kurs. Igår gick vi DW-kurs hos Sara jag och Hiku, och det var verkligen roligt. Hiku jobbade på som om det var det naturligaste i världen. Det är så otroligt roligt att gå kurs så där också, och få lite egentid med Hiku. Och hon älskar ju all form av uppmärksamhet. När jag kom hem hade jag mersmak för detta, så Ragnar fick låna Hikus sele och så tog vi en sväng. Alltså wow, vilken energi han fick och vad han älskade det! Direkt när han förstod att det var arbete som gällde så fick jag öka på stegen för att hinna med. Den gossen älskar ju verkligen att arbeta med kroppen, så det här passade perfekt för honom. Så nu måste jag ju fixa en sele till honom också. Vi syr selarna på hundcentret, och jag är just nu under upplärning.

 

 

Det som också har hänt i mitt huvud är att jag har insett att vi behöver göra vissa förändringar här hemma. Man blir ju aldrig klar med hundgårdar, hägn osv. Det beror ju på just det faktum att polarhundar har en tendens till att bli fler. Och fler. Och nu är vi faktiskt uppe i åtta hundar. Det är ju en sak om man bor på en stor gård, men vi bor i ett inte allt för stort hus på en inte allt för stor tomt.

Vi funderar på att göra ytterligare ett hundgårdskomplex på andra sidan trädgården, då vi känner att Ragge bör ha lite mer space till hanhundarna, och detsamma gäller Hiku och Chilly. Vi behöver också göra om rutinerna så att ett par är inne åt gången, och resten ute. För valpens skull bland annat. Men också för att det skapar ett lugn som alla behöver. Så idag har jag suttit och skrivit en noggrann plan över hur en vanlig dag ska se ut, från morgon till kväll, och natt. Det är lite att ta ställning till. Vilka ska vara ute på natten och vilka ska vara inne? Vilka ska sitta tillsammans, äta tillsammans? Vilken typ av aktivering ska varje hund få, hur ofta och vilka dagar? Vilka ska följa med till jobbet?

Just på grund av det här med de nya rutinerna, tillsammans med mersmaken för DW-träning, har gjort att inspirationen är på topp. Jag känner mig verkligen manad att ta tag i det här och göra det riktigt bra! 

20190510_200610

Nuvarande hundgårdskomplex

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s