Ånnaboda och valpkurs

SPHK mälardalens utställning i Ånnaboda gick av stapeln på kristi himmelsfärd och den dagen bjöd på blåst, kyla och ihållande regn. Inte helt optimalt för att stå ute en hel dag. Jag var kall in till själen när vi åkte därifrån på eftermiddagen.

Då jag sitter med i styrelsen var jag där och jobbade, och ställde ingen av mina hundar. Jag fick den frågan flera gånger, tills mitt dåliga samvete hade nått en maxgräns. Det här med att ställa ut är inte bara, inte för mig. Precis som när det gäller all annan tävling är det förenat med prestationsångest och stress. Jag måste förbereda mig mentalt länge, och jag måste känna att vi har tränat och är redo. Och där är vi inte. Däremot fick jag inspiration och lyckades lova att jag ska förbereda mig inför utställning till hösten.

 

I söndags var det dags för Emblas första tillfälle på valpkursen som vi går hos Passout. Det var mycket att ta in för en liten tjej och hon var enormt trött redan efter en liten stund. Hon är lite försiktig i nya situationer och med främmande hundar. Efter några tappra kontaktövningsförsök bestämde jag mig för att första tillfället fick bli lite mer av miljöträning för henne, då hon gång på gång lade sig ner. Så hon fick sitta i mitt knä, käka godis och titta på allting som skedde runtomkring. Lilla mammagrisen. 

20190602_133140

I övrigt går det superbra med lilla Embla! Hon är glad, framåt och busig, men kan också koppla, även om man ibland måste hjälpa henne på traven. Hon får bekanta sig med de andra hundarna i långsam takt och i trygga situationer. Hon är väldigt duktig på att säga till när hon behöver gå ut och hon är väldigt tillgiven! Hon har många fina egenskaper och känns som ett riktigt litet guldkorn. 

IMG_1015 (2)ESIMG_0985 (2)ES

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s