Jobbet, midsommar, semester och hundgårdsbygge

Nu har jag tagit lite paus, stannat upp mitt i livets puls och tillåter mig att bara vara. Det är med andra ord semester! Att jag ens har möjlighet att ta semester känns fantastiskt och det känns som ett av alla målen är uppnådda med företaget; att se till att ha härliga medarbetare som täcker upp när jag är borta. Det känns så bra så det går inte att beskriva, det kunde inte ha blivit bättre!

De här åtta månaderna som har gått sedan vi öppnade hundcentret i Bålsta har varit otroligt intensiva, men så otroligt roliga och spännande. Ingenting har varit statiskt; allting är i ständig utveckling och bit efter bit i mitt livspussel faller på plats. Jag har verkligen hittat det jag vill göra här i livet, det jag brinner för. Och resan slutar inte här, utan nya projekt startar till hösten, med nya utmaningar och nya mål att uppnå. Det häftigaste är att, trots att det har varit så otroligt mycket och jag har jobbat mer än jag någonsin tidigare gjort, så har jag aldrig mått så här bra och haft så mycket energi på någon arbetsplats tidigare.

Men att tro att jag skulle få sitta i en solstol med en drink i handen i två veckor är lite naivt och om sanningen ska fram så har vi egentligen sjuuukt mycket att få till här hemma under dessa ynka veckor.

Prio ett är den nya hundgården. Den vi började med för ett par veckor sedan, men ännu inte fått klar då det har varit en massa andra saker på schemat. Varför det också har tagit tid är för att vi började bygga på ett sätt för att sedan plötsligt ändra oss när vi satt lite på håll med varsitt glas vin. Så det var bara att börja om från början. Men jag är glad att vi gjorde det, det blir såå mycket bättre! Vi kom på att vi ville lägga brädor längst ner för att sen kunna ha hundgårdssektionerna liggande ovanpå. Dels för att få en liten siktbarriär, och dels för att spara på de dyra hundgårdssektionerna.

Vi hade också publik under vårt byggande, det var husky-malamute-trängsel på det provisoriska bordet vi ställt ut i hundgården.

Midsommar, som var starten för min och Andreas semester, firades i goda vänners lag ute i skogen hos Sassa. Vi var fyra människor och nitton hundar, helt perfekt! Promenader, sillunch i solen, spel och mojito och grillning. Dagen efter kom det några fler och med gemensamma krafter hjälpte vi Sassa att bygga på sin balkong som håller på att ta form på baksidan av hennes hus.

Men nu är det alltså semester. Man ska njuta på semestern, eller ja, det är väl i alla fall bra om man försöker få någon form av avkoppling. Men jag behöver inte ligga i en hängmatta och läsa en bok för att få avkoppling (även om det hade varit väldigt trevligt), för mig räcker det med att jag faktiskt kan ta mig tid att göra det jag annars inte hinner med. Jag har faktiskt planterat nya blommor hemma, vi har äntligen börjat möblera om i det rummet som sedan ska bli vårt spelrum. Vi inledde make overn med att slänga ut snusksoffan som stod där inne, den soffan som har hängt med i en nio år kanske, och som har blivit utsatt för det mesta som en soffa kan bli utsatt för när man har djur hemma.

Idag har vi också hunnit träffa min pappa på en liten lunch på innergården där han har sin lägenhet. Hundarna fick ligga bundna bredvid och ta det lugnt i skuggan. Embla krälade i det svala gräset medan Ragge smygflörtade med pappas tervueren Zelda.

Och på torsdag ska jag göra någonting som var väldigt länge sedan jag gjorde; jag ska faktiskt åka utomlands! Det är en resa tillsammans med min mamma och syster och det ska bli riktigt berikande att komma iväg lite. Andreas ska var kvar här hemma med hundar och en kompis som ska komma över på besök, så det går ingen nöd på honom. På samma sätt som föräldrar ibland behöver lite paus från sina barn så tror jag att det är nyttigt att vara ifrån sina hundar ibland. Jag umgås ju väldigt mycket med hundarna, både på jobbet och hemma, och lite tid för ”det där andra” skadar ju inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s