Valp-Boom

Livet går i 180 just nu. Allting planerat har sammanfallit med allting icke-planerat och skapat lite av ett inferno av händelser.

För snart fyra veckor sedan födde Akira fyra små underbara liv, som alla hör till det icke-planerade. Väldigt oplanerat faktiskt, men heter man Ragge kan man känna lukten av löptik från flera kilometers avstånd, och lite hundgårdsväggar och inhägnader stoppar en inte då, uppenbarligen. Snabbt och effektivt så att matte och husse inte ens hinner se det.

Nåja, misstaget ledde i alla fall inte till tolv utan tack och lov bara fyra små underverk. Och så här i efterhand så är det en otroligt häftig sak att få vara med om. Akira har skött allting så otroligt bra och hon är en superfin mamma. Valparna växer och frodas, tre hanar och en tik. En hane spar vi i alla fall, och sedan får vi se hur det blir med resten. Jag är ju såklart väldigt mån om var de hamnar, och hittar vi inte tillräckligt bra hem åt dem kan de lika gärna stanna hos oss, så känner jag.

Valparna växer och frodas och det är så otroligt spännande att få följa deras utveckling. Som sagt, drygt fyra veckor gammal och har börjat springa runt på sina knubbiga små ben. De äter, sover och busar lite ibland. Fortfarande är valplivet rätt lugnt, men för varje dag som går blir de allt mer livliga och framåt. De har fått namn efter karaktärer i filmen Akira; Kaneda, Tetsou, Kei och Ryu.

Förutom Akiras valpar så har vi nu också ett annat tillskott; Team snowquest Little big Nadako. En bedårande liten malamutepojke från Sandra, som också är uppfödare till Hiku. Också relativt oplanerad, men en sån där möjlighet som dyker upp som man bara inte kan tacka nej till. Han är så otroligt lättsam i sitt sätt, glad och positiv, lite försiktig men ändå nyfiken. Finner sig i de flesta situationer och är både busig och gosig. Älskar godis men är inte hetsig kring mat. Vi vill gärna ha en malamutekompis till Hiku och Chilly som kan dra tillsammans med dem, lite mer i deras egen takt. Och sen är balansen malamute-husky här hemma rätt lyckad. Jag vill ha lite av dem båda. Så helt plötsligt blev det valp-boom här hemma. Men som jag brukar säga; det är tur att jag älskar valpar. För det gör jag verkligen! Visst är det mycket jobb, full rulle hela tiden. Men det är så mycket glädje, så många spännande utmaningar, så mycket kärlek.

Ska jag vara ärlig så har jag varit rejält nere, eller kanske mer utmattad. Men när hjärnan går på högvarv orkar man ju inte ens göra det som man vet skulle göra en glad. Man orkar inte göra någonting allt egentligen. Och det är inte så konstigt, för hjärnan behöver vila. Vila från alla intryck, allt vardagligt flimmer. Men jag kan säga att jag är glad över att jag har alla valparna och hundarna just nu. Är det några som alltid får mig att känna glädje och kärlek, att skratta och att komma upp och ut, så är det de.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s