Höstträning

Första snön kom och första snön försvann. Men snö eller inte så är jag nöjd just nu så länge man kan träna hundarna. Men de senaste dagarna har vi haft isgator hos oss, så nu är till och med plusgraderna välkomna.

Så fort temperaturen sjönk drog jag igång med träningen. Vi har kört lite DW-träning för att börja bygga upp muskler och komma i gång, vilket alla hundarna tycker är fantastiskt roligt! På hundcentret syr och säljer Passout DW-selar så det har verkligen varit kul att få utveckla denna roliga och prestigelösa träningsform.

Kickbiken har också gått varm och nu har jag gått från vettskrämd nybörjare till entusiast. Visst, ska man köra långt kan jag fortfarande tycka bättre om att köra cykel, men faktum kvarstår att kicken är så otroligt mycket smidigare och lättare att komma av och på. Det tar bara lite tid att vänja sig och hitta balansen.

Jag har börjat köra en hel del hos min dragkompis Emilia som bor ute i skogarna i Tärnsjö, helt perfekt för drag! Jag blir lika avundsjuk varje gång jag kommer dit och längtar allt starkare efter att bo så, med skog skog och åter skog.

Vi har även gjort premiär med vagnen och ett 5-spann. Fort gick det inte, hundarna fick jobba mycket med musklerna. Just nu kommer vi inte längre än till ett 5-spann då Amy har gått i pension och vi inte kör med Chilly och Hiku i samma team. Men Embla är ju på väg in med buller och bång, en tjej med mycket potential! Vi har introducerat henne lite smått genom att promenera/springa med henne och dragselen och det har inte varit några som helst konstigheter. Hon ska framåt och hon är inte rädd för att ta i.

Nu ska bara isen försvinna så att man kan köra lite mer barmark och sen vill jag ha en massa snö, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s