Känslomässig storm

Jag lever som i en känslomässig storm just nu. Alla hormoner efter graviditet och förlossning gör det väl inte lättare precis. Och inte coronakrisen heller. Efter att gång på gång ha bläddrat bland alla nyheter och scrolla mig genom facebookflödet kan jag känna ångest. Jag erkänner att jag är rädd för att själv bli smittad av corona eller att någon viktig person i mitt liv ska bli det. Och som nybliven mamma känner jag en alldeles ny sorts skräck. Det är som att det gång på gång går upp för mig hur mycket som kan hända Zoey och hur liten och hjälplös hon är. Jag kämpar verkligen för att behålla förnuftet intakt och intala mig att det inte funkar att gå runt och oroa sig för allting som kan hända. Men jag känner mig ofta överraskad av min egen ångest, för även om jag har lätt att känna oro så brukar jag också kunna lugna mig själv genom att tänka förnuftigt. Men just nu känns världen som en farlig plats.

Förutom alla faror som lurar så är det som om all sorg jag bär på har bubblat upp till ytan. I förrgår fyllde älskade Chilly tre år. Och jag grät och grät och grät. Jag saknar henne fortfarande varje dag och det är en kamp. Det är också blandade känslor, då jag samtidigt är väldigt glad för att hon verkar ha det bra nu.

Jag längtar tills hormonerna lugnar ner sig och en viss stabilitet infinner sig. Jag längtar tills coronakrisen är över och man kan börja leva ett normalt liv igen.

En sak jag är glad över är i alla fall att jag slipper vara gravid längre, att min kropp håller på att återhämta sig och att jag äntligen lyckas komma ut på härliga promenader igen. I går tog jag och Andreas med oss bebis, barnvagn och tre hundar ut i elljusspåret. Det var Amy, Kei och Tetsuo som fick följa med, och det var väldigt populärt.

Jag är glad över att det är våren vi ska möta nu. Den här vintern har varit otroligt jobbig på flera plan, och nu vill jag bara att den ska vara förbi, så att vi allihop kan läka och börja på någonting nytt och bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s