Nästa kapitel och miraklet som tvingade till förändring

Såå… hur är livet med bebis och en massa hundar? Ganska bra faktiskt. Första tidens känslosvall och ångest har börjat lägga sig och saker och ting flyter på. Jag är inte längre livrädd varje vaken minut för att Zoey helt plötsligt ska ligga död i spjälsängen eller att hon ska kvävas av en filt eller en kudde. Eller att hon ska äta så dåligt att hon tynar bort och försvinner… Ja, jag erkänner att den här stormande kärleken man känner till sitt barn överväldigade mig i början. Jag är fortfarande överväldigad, men inte längre skräckslagen.

Visst är det intressant hur snabbt det kan vända ändå, måendet. När man är djupt nere i en svacka, som jag har varit det senaste året, så är det lätt att känna att man aldrig kommer att må bättre, att vägen till ett bättre mående är lång, snårig och svår. Men nu sitter jag här och mår bättre än på väldigt länge. Vad är miraklet? Det är helt enkelt att jag inte längre stressar. Det är först så här med stressen i backspegeln som man inser hur otroligt destruktiv den är. Det är som att ta tag i en duk på ett fulldukat bord och dra med all kraft. Allting på bordet kommer att följa med och krossas mot golvet. Man har inte kontroll över händelseförloppet utan kan bara stå och titta på när allt går i kras.

Ofta är vi så otroligt pedagogiska och duktiga med våra hundar. Är de stressade? Ta bort stressorerna från deras liv! Jobba med återhämtning och återuppbyggande. Förändra deras vardag. Men när det kommer till oss själva är vi rätt….usla. Som om vi står över allt sånt där på nåt sätt, för vi gör det för att vi ”brinner för nåt”. Men stressen skiter i hur mycket du brinner för något eller hur gärna du vill lyckas. Den kommer att förgöra dig, snabbt eller långsamt. Ibland tvingas vi dock till förändring, och det är oftast då vi också gör den. För mig var det en skyddslös och totalt bedårande liten varelse som räddade mitt liv.

Med det sagt så menar jag inte att jag ångrar något, och att jag inte har trivts med det jag har gjort och känt glädje över det jag åstadkommit. Jag mådde väldigt bra fram till förra sommaren. Under den första tiden på det mobila hunddagiset, och de åtta första månaderna på hunddagiset i Bålsta upplevde jag sann glädje, ett väldigt engagemang och en stark samhörighet. Men sen blev det kanske för många tårtbitar för mig, för mycket stress. Jag är i alla fall otroligt glad över att jag fick göra det tillsammans med underbara människor och det kommer jag att bära med mig resten av livet. ❤

År 2020 kommer vi alla att minnas i alla fall. Ett otroligt speciellt år. För oss har vintern 2019/2020 inneburit många stora förändringar. Sämsta vintervädret i världshistorien, graviditet, massa valpar, coronapandemin, Zoeys födelse, överlämnande av hunddagiset och Andreas fick nytt jobb. Smärtsamma avsked, enorm stress.

Men nu är det sommar, en tid för vila och återhämtning. Just nu ägnar jag mig åt återhämtning och samlar motivation och inspiration för framtiden. Jag och Ty ägnar oss åt en åtta dagars detox-kurs på distans hos hundsteg som helt enkelt är perfekt för oss båda! Passar ju väl in i tiden både med en kurs på distans (med tanke på corona) och där vi går igenom det här med avslappning, återhämtning, fysisk och mental balans, känslor och så vidare. En resa tillägnad Ty. Se över helheten och bygga från grunden. Det fantastiska är att även om det bara är åtta dagar så får man verktyg som man sedan kan använda i oändlighet, och som för mig som har många hundar; jag kan göra samma resa med de andra hundarna ❤

Nu känner jag för att blicka framåt och låta inspirationen flöda! Jag känner motivation och hoppfullhet. Jag längtar efter att få ta fram dragselarna och påbörja en ny fantastisk säsong, att få bläddra till nästa kapitel, både när det gäller mig själv, hundarna och företaget. Jag vill bara komma tillbaka till kreativiteten och glädjen. Gå vidare på den här vägen som kallas livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s