Dia

Diana vom hause norky

Ras: Ceskoslovenský vlciak

Född: 2013-01-22

Höjd: 66 cm

vikt: 31 kg

Dia kommer från en kennel i Ungern och kom till oss som valp. Hon har sedan hon var liten varit skygg för främlingar, vilket vi försöker hantera på bästa sätt. Viss skygghet finns inom rasen, men Dia upplever vi som ovanligt ängslig. Det går dock åt rätt håll och hon gör små framsteg ju äldre hon blir. I övrigt och på hemmaplan är hon en glad, sprallig, kärleksfull och otroligt vänlig hund. Hon älskar bus och gos. Hon är självständig i den bemärkelsen att hon gärna kan ifrågasätta kommandon och att hon är envis, men samtidigt mycket osjälvständig då hon hela tiden vill vara med flocken, har svårt att vara ensam och gärna vill få bekräftelse.

Trots hennes krävande natur så har den här tjejen stulit våra hjärtan. Hon är en oändligt kärleksfull hund som bjuder på mycket glädje och bus.

Vi har börjat träna lite drag med henne, men på grund av hennes osäkerhet och osjälvständighet får vi ta det väldigt långsamt. När hon väl gillar draget så har hon en enorm kraft. Vi hade också planer på att lära henne spår och sök, och det är någonting vi kommer prova i framtiden. Fortfarande är Dia på en nivå där all träning går ut på att stärka hennes självförtroende, skapa en trygghetskänsla och att hitta rätt motivation i vardagslydnaden.

IMG_0863 (3)IMG_9249 (2)E


6 thoughts on “Dia

  Svala said:
  20 december, 2014 kl. 02:35

  Hej!
  Alltså först och främs, hur fantastiskt glad är inte jag att jag hittade din blogg? tack för att du finns! 😀
  Det är svårt att hitta bra information, eller snarare se hur ett vardagsliv ser ut med en CsV, för de är ju så få som faktiskt äger en så jag har just lusläst hela din blogg i princip.
  Vi väntar vår Csv i februari, vi har sedan tidigare en husky och en schäfer, och jag funderar lite lätt på om de finns något du hade gjort om du hade en valp istället för en omplacering? om det är något du hade träna lite extra från början? Miljöträning är ju viktigt oavsett ras, så de förstår jag att det kommer krävas mycket av, samt om du har några tips som gör vardagslivet lättare?

  Du behöver absolut inte svara, om du inte vill, för mig räcker det att du har en sån här fantastisk blogg!
  Trevlig helg
  Mvh Svala

  Gilla

   wildshenanigan responded:
   20 december, 2014 kl. 03:01

   Hej! Tack, och vad roligt att ni väntar en csv 🙂 Det jag framför allt tänker på är ju miljöträning, som du redan har skrivit. Den här rasen behöver det kanske extra mycket. Och om den visar rädsla eller osäkerhet så är det viktigt att inte ömka utan att agera lugnt och tryggt och visa att det inte är någonting att vara rädd för. Sen så är det viktigt att valpen redan från början får träffa folk, vänner och bekanta, men att dessa inte tvingar hunden att hälsa om den inte vill. Det är hunden som ska bestämma när den vill hälsa.

   Annars så är ensamhetsträning viktigt, då den här rasen kan ha mycket svårt för att bli lämnad ensam. Så att man under mycket korta stunder lär den vid att vara t ex i ett annat rum. Sen får man ju utöka träningen ju äldre den blir. Om ni har någon annan hund i familjen så är det också viktigt att göra saker bara med valpen, så att den inte blir allt för beroende av den andra hunden och inte vågar göra saker på egen hand.

   Man får också vara beredd på att de tuggar väldigt mycket på saker, så att man tar bort saker man är rädd om. 🙂 En annan sak jag tänker på är att de kan vara rätt hoppiga och när de blir större och livligare kan det bli ett problem då det är livliga hundar, så det kan vara bra att lära dem att inte hoppa på folk redan från början, då det faktiskt kan sluta med att någon gör illa sig. Men min erfarenhet är att de är otroligt snälla och trogna hundar som älskar sin familj över allt annat 🙂
   Oj, kan skriva mycket 🙂 men bara att komma med fler frågor om du vill!

   Gilla

  Svala said:
  20 december, 2014 kl. 02:39

  Och så ska jag be om ursäkt för att jag missuppfattade det där med omplacering, läser ju nu att ni haft henne sen valp =)

  Gilla

   wildshenanigan responded:
   20 december, 2014 kl. 03:09

   ingen fara! förresten, är det en av Annas valpar som ska bli er? På kennel dreamskyline? 🙂

   Gilla

    Svala said:
    15 januari, 2015 kl. 09:48

    Min mail meddelade aldrig att jag fick svar, japp, det är Anna! Vi väntar på en tik ifrån henne.
    Håller tummarna för att allt går bra för er!

    Gilla

    wildshenanigan responded:
    15 januari, 2015 kl. 09:52

    tack så mycket!
    och kul med valpen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s